Eszenciális olajok

összesen 8 termék

Ár

2690 Ft38000 Ft
1269038000
Veggie caps
 
2 690 Ft
Bővebben
Fel
További termékek

A különböző kultúrákban már több ezer éve elterjedt esszenciális olajok a növények leveléből, virágából, kérgéből, szárából, gyökeréből, gyantájából és magjából vagy a citrusfélék héjából kivont aromás összetevők, melyeket a szépséget, az ízt és az egészséget fokozó tulajdonságaik miatt nagy becsben tartanak. A tudomány nyelvén szólva az esszenciális olajok olyan kémiai összetevők százaiból épülnek fel, amelyek a növénynek jellegzetes adottságokat és gyógyító tulajdonságokat kölcsönöznek. Az eredeti növényben másodlagos anyagcseretermékek védelmet nyújtanak a ragadozókkal és más ártalmakkal szemben, és elősegítik az egészséges szaporodást, valamint hozzájárulnak a beporzók odavonzásához és más életfontosságú folyamatokhoz. 

Az esszenciális olajokat kétféle kivonatolási eljárással állítják elő: gőzdesztilláció vagy hidegsajtolás (a citrusféléknél és a kérgeknél használt egyedi eljárás). Ha hozzáértően hajtják végre, akkor  a végtermék terápiás minőségű esszenciális olaj, amely maximális hatást és egészségügyi előnyöket biztosít. Ezzel ellentétben az alacsonyabb minőségű esszenciális olajokat gyakran kémiai folyamatokon keresztül vagy oldószerek segítségével nyerik a profit növelése érdekében. 

Jobban értékeljük az esszenciális olajokat, amikor megértjük, miként segítik a növényeket abban, hogy jó erőben legyenek a saját környezetükben. Például nézze meg, hogyan segítenek a ragadozókkal szembeni védelemben. A teafa (Melaleuca alternifolia) általában patakok mellett és Ausztrália mocsaras vidékein nő, hol folyamatos meleg van és magas a páratartalom. El tudja képzelni, hányfajta különböző mikroba él egy ilyen meleg, nedves területen, ami kiváló táptalaj a penész, a gombák és a baktériumok számára? Annak a növénynek, amelyik ilyen területen él, nagyon erős immunrendszerrel kell rendelkeznie annak érdekében, hogy túlélje a környezetét, és jól fejlődjön (teremjen, szaporodjon). A varázslat a teafa aromás összetevőinek alfa- és gamma-terpinén, terpinén-4 ol és p-cimén nevű alkotórészeiben rejlik, amelyek természetes antiszeptikus, antibakteriális, gombaellenes és fájdalomcsillapító hatással bírnak. 

Mivel az ember a növényekhez hasonlóan szénalapú élőlény, ezért a kivont esszenciális olajok kompatibilisek és jótékony hatással bírnak. Mint említettük, a teafa aromás összetevői megvédik a fát a környezetében őshonos mikrobáktól. Ugyanígy mi is felhasználhatjuk az olajokat, hogy a saját területünkön megvédjük magunkat a mikrobáktól. 

Az esszenciális olajok másik különlegessége az aktív összetevők molekulaméretében rejlik. Mivel sejtszinten rendkívül kis méretűek, ezért könnyedén hatolnak át a bőrön, szívódnak fel közvetlenül a véráramba, jutnak át a vér-agy gáton és a sejtmembránon. Mindezeknek köszönhetően szervezetünkben nagyon jól hasznosulnak. 

Az esszenciális olajok fizikai, mentális és érzelmi egészséget támogató erőteljes hatása világszerte egyre szélesebb körben ismertté és elfogadottá válik. A folyamatosan bővülő tudományos igazolásokkal alátámasztott, olajokkal való holisztikus gyógyítás újra felfedezése az élet számtalan területén kifejti a hatását: hangulatjavítás, a bőr és az általános egészség megújítása, főzés és tisztítás. Sokak számára nagyon gyorsan ez lesz az önmagukról és a szeretteikről való természetes gondoskodás elsődleges forrása.